lunes, 16 de marzo de 2015

Les nostres Dents, durant l'embaràs


Cura de les dents, durant l'embaràs
             

Sempre hem de tenir cura de les nostres dents, però abans de quedar embarassades és important tenir una visita amb el dentista, reduint així els possibles riscos.
 L'embaràs causa grans canvis hormonals, augmenta el risc de desenvolupar malalties a les genives, que podríen afectar del nadó.
Eliminar el carrall de manera natural
El carrall és la placa bacteriana de color groguenc que s'acumula en  l'esmalt de les nostres dents, sobretot al costat de la geniva, per diferents raons, ocasionen un mal aspecte a la nostra dentadura.
Causes:
  • La raó principal del carrall, (càlculs dentals) és una alimentació excessivament rica en sucres, aliments refinats i greixos. Tot i que es creu que es degut a una mala higiene bocal, això no seria tan necessari si consumíssim la quantitat suficient de fruites i verdures crues.
  • La mala higiene dental contribueix evidentment a l’aparició de placa bacteriana.
  • El cafè, el te i el tàbac, també són principals productors de placa bacteriana.
Cal prevenir
El carrall cal prevenir-ho, doncs pot ocasionar gingivitis. Els seus símptomes son inflamació de les genives, amb sagnat de les dents, si no es tracta a temps, pot arribar a ocasionar pèrdua òssia.
Aliments beneficiosos: 
  • Els més recomanats són les fruites i els vegetals crus, especialment les pomes i els vegetals de fulla verda com els espinacs, bledes, enciam, ruca.
 
_ La ruca crua, perquè no perdi consistència en amanida o amb pasta. Important contingut en vitamina A, pot ajudar a evitar el càncer de pulmó, bucal i de pell. Afavoreix al fetge per el seu  alt contingut de clorofil·la. Per el contingut en àcid fòlic i vitamina B, ajuda a evitar el envelliment del cervell prematurament. Vitamina K, ajudar a evitar les malalties cardiovasculars. Afavoreix que el nostre organisme assimili el calci.
Ajuda a una millor digestió, millora la nostra resistència a malalties, enforteix el nostre sistema immunològic, degut a la vitamina C. Ajuda a regular els nivells de sucre, evitant diabetis.
El sèsam, pel seu gran contingut en calci.
_ L'estèvia, és una planta que actua com edulcorant natural. Molt beneficiosa per les nostres dents.
_ L’ aigua de mar és un suplement que ens ajudar a netejar i enfortir les dents.
La argila blanca d’us oral ens ajudar a alcalinitzar el nostre organisme i també el PH, de la nostra boca.
_ Les esbandides d’oli de gira-sol , són un mètode de curació de la cultura índia. 
Ens permet netejar la nostra boca amb profunditat i eliminar toxines. 
Està especialment recomanat per infeccions de la boca, dentadura enfosquida i dents fluixes. Es Oli de Girasol o de sèsam de primera prensió en fred. 
L’us es únicament per esbandides bucals, aprofitant així els seus beneficis.
_ El carbó activat, es un remei excel·lent per blanquejar les nostres dents, així com per prevenir malalties bucals. Ho podem aconseguir als herbolaris o botigues de productes naturals, haurem de raspallar  les dents amb aquest pols, durant dos minuts, malgrat el color negre, al esbandir be amb aigua, notarem els seus efectes. Ha de ser d’ origen vegetal,( fusta, coco) i que no procedent del petroli. 
Es abrasiu per això ho raspallarem suaument i un cop a la setmana, doncs podria rallar  l’esmalt de les nostres dents.
_ L'aigua oxigenada i el bicarbonat, son grans blanquejadors naturals, d’aigua oxigenada posarem unes gotes al raspall de dents, un cop a la setmana. El bicarbonat, ens ajudarà també a prevenir l’acidesa. Posarem  al raspall de dents i raspallarem amb suavitat, cada quinze dies.
Consells de higiene dental:
  • Respallarem les dents després de cada àpat, durant almenys dos minuts, totes les dents i els queixals. 
  • Farem servir dentífric natural.
  • Farem servir fil dental cada vespre abans d'anar al llit, per eliminar les restes de menjar d’entre les dents.
  • Podem fer servir també elixir bucal per esbandir la boca.  
  • Infusió de farigola i menta, o aigua de mar diluïda.
  • Si tenim carrall de fa molt, visitarem a l'odontòleg, que valorarà les nostres dents.
  • Si ja estàs embarassada informa al teu dentista. 
  • Durant el primer trimestre d'embaràs i la segona meitat del tercer trimestre s'ha de procurar evitar els tractaments dentals. 
  • Evitar també les radiografies. 
  • Si les possibles nàusees de l'embaràs dificulten el raspatllat de les dents, es recomanable canviar el gust de la pasta dental. 
  • Glopejar farigola o menta. 
  • Menjar sà és essencial