Eduquem en el benestar
Per que els esser humà creixi sa, sent capaç de desenvolupar el seu potencial, ha de tenir una bona relació amb els seus referents, els seus cuidadors.
Les persones que l’envoltem al llarg de la seva infantesa!
Relacions de vincle basades
en l’estima i el respecte, que tot i no ser tasca fàcil, ens aportarà benestar,
l’entesa i el raonament per acompanyar
als nostres infants, ens generarà confiança, sentint-nos segurs i estimats. Alhora que li transmeten als infants!
Els pares i professionals de l’educació i la salut, desenvolupem cada dia una tasca, influint en els nostres infants, concentrant tot el nostre esforç en el seu benestar i en el nostre mateix, generanr infants feliços, amb una forta autoestima per garantir adults segurs de si mateixos, responsables i feliços. Creixeran feliços!
Per aconseguir-ho ens calen recursos, ens cal utilitzar estratègies que ens ajudin a gestionar el nostre dia a dia.
Cadascú de nosaltres es defineix de manera diferent, per aquesta raó cadascú de nosaltres actuar diferent davant situacions similars, així necessitem recursos diferents.
Sí tenin les eines necessàries podrem aplicar-les de manera individual des de les nostres habilitats i manera de ser, de forma autònoma.
Cal centrar-nos en tot moment en viure el present, el
problema i com el podem resoldre, si ja ens ha passat alguna vegada i no hem
pogut afrontar-lo no cal pensar-hi gaire en el passat, només per no fer-ho d’igual
manera.
Així en l'ara i aquí, pensant en el que
volem crear i els nostres pensaments per actuar, doncs quan no podem canviar la
situació que vivim hem d'actuar de manera que ens porti més serenor.
Les situacions potser seran les mateixes però la nostra manera d’abordar-les ha de ser diferent, per exemple davant l’enrabiada del nostre fill, potser no podrem evitar que passi, però si controlar que ens afecti el menys possible.
Valoran la situació i resolen de la manera més tranquil·la,
això no vol dir que l’infant es calmarà però si que no afectarà als altres de la mateixa manera. Ens caldrà paciència.
Pensem que la millor manera d’educar amb els nostres infants és estimant-los, posant pautes i fent-los sentir segurs. Des de el coneixement de nosaltres mateixos!
Nosaltres també ens hem de sentir segurs, hem de sentir que som feliços i que anem fent el nostre dia a dia sense gaires conflictes, que ens generin malestar.
Però, si ens cal ajuda l’hem de buscar i ens sentirem millor, tan amb professionals
com envers els llibres. Tos necessitem ajuda en determinats moments!
Mitjançant la consulta als llibres podrem adquirir eines des de nosaltres mateixos, ampliant els nostres coneixements i aprenent a mesura com formem i acompanyem als infants.
Llibres com:
" Educar sense cridar " D'Alba Castellví
Com acompanyar als nostres fills d'entre 4 i 12 anys. Envers la seva experiència com a mare, i com a mediadora de conflictes, l'Alba Castellví ens facilita un manual sobre la convivència diària amb els infants.
Podrem obtenir eines que ens permetin dotar als infants de ser més lliures i responsables.
Construir una relació serena i positiva és el que volem, i mai es tard per aconseguir-ho
" Omple'm de Petons " De Carlos González, ens ofereix una guia alternativa per ajudar als pares a entendre millor als seus nadons.
Aquest llibre ens ensenyar a respectar els nostres fills, com entendre les seves queixes i atendre el seu plor.
Trobarem les respostes del per què dels reclams dels nostres infants, aquells reclams que tan ens preocupen, com no voler dormir sols, per què ploren?
Des de l'estima i l'atenció als infants, amb amor i respecta.
“ Psicoterapia breve con niños i adolescentes “
De Begoña Aznárez, llicenciada en psicologia i psicoterapeuta acreditada per la EFPA(European Federation of Psychologist’s Associations)
En aquest manual desenvolupa un model de treball amb infants i adolescents inclou una contrastada metodologia d’actuació. Basant-se en les emocions.
Pares i educadors trobarem pautes clares per entendre els diferents conflictes propis de cada edad, i eines per resoldre'ls.
Ens expliquen els nous descobriments sobre el cervell dels infants, i com va madurant fins arribar a l'adolescència.
És un llibre pràctic que ajudarà a fer que els nostres infants tinguin més confiança en ells mateixos, se sentim més útils i capaços per controlar les seves emocions, la ira i la fustració
El contingut està ple d'idees intel·ligents per posar en pràctica amb els infants,
Com l'autora des de el fet de ser mare i patir dificultats, investigar altres vies de criança de diferents comunitats, la Maia de Mèxic, les families de sobre del cercle polar àrtic i els Hadzabes de Tanzània. On els infants són molt diferents als occidentals.
Tenen en comú el fet d'establir els pares una relació amb els seus fills basada en la cooperació, la confiança i les necessitats personals, en lloc del control i la por.
" Qui sóc? " De Rosa Domingo
Com podem anar aprenent els secrets de la nostra personalitat, aprenem conceptes bàsics com els valors, les creences, l'inconscient, la vocació... Conèixer aquests conceptes ens ajudarà a desenvolupar-nos de forma conscient i plena.
Augmentan l'autoestima, desenvolupan el nostre potencial, des de l'autoconeixement i el creixement personal que ens ajudarà a poder gestionar les nostres emocions, i les dels nostres fills.
" Ho estem fent bé? " De Miquel Alet Torres
Reflexions per a mares, pares i cuidadors en la criança i l'educació dels infants i dels adolescents. Sentiments com...
Por, culpa, pressió dificulten com hem d'afrontar la tasca de criança.
A través del llibre es pretén fomentar que cadascú de nosaltres, com a pares i educadors pensem , busquem allò que millor ens anirà a fi d'establir confiança amb nosaltres mateixos i amb els nostres infants.
Com hem de sortir de les dubtes que ens ocasionen a vegades les nostres accions, i trobar les millors solucions sen fidels a nosaltres mateixos, amb confiança.
Els dubtes ens fan millors, qui no dubta no millora, ens engega els nostres mecanismes de canvi i de recerca, fonamentals a la nostra vida i a la dels nostres infants.
Alguns temes més especifics com...
" A la taula i al llit al primer crit " De Trinitat Gilbert. Guia revolucionària d'hàbits alimentaris infantils bàsics i saludables.
És un llibre per a pares i mares preocupats pels hàbits d'alimentació dels seus fills.
La seva tematica més que el fet de que mengin, és l'importància de que sigui sa.
Amb hàbits d'alimentació arrelats, el que fem cada dia d'una manera saludable, seguint unes pautes com a base, sense capficar-nos.
" La teva emoció te raó " De Raquel Ballesteros. Psicologa clínica i de la salut i musicoteràpia.
Aquest llibre ens pot ajudar a entendre les nostres emocions i poder gestionar-les, totes les emocions són importants les que ens agraden i aquelles que ens causen molèstia.
Totes elles ens aporten un missatge que hem de saber llegir per entendre com reaccionem o reaccionen els nostres infants en determinades situacions.
Si ens relaxem i gaudim de cada moment podrem superar qualsevol cosa que ens proposem, amb aquesta actitut els nostres infants creixerant sans i feliços.
Sempre des de nosaltres mateixos.
Cuideu-vos molt