Són 10 dies, d'hores a casa que sempre ens anirà bé tenir opcions noves, aquí trobarem alguns vídeos, i d'altres curiositats del nostre Medi Natural, seguim amb el món marí:
Animals Marins
Ens cal diferenciar els animals que viuen al mar, als contes infantils ja hi venen alguns, però encara hi ha força que no coneixem fins que no ens fem grans.
Per als més petits, una bonica cançó els entretindrà molt, alhora que els ensenya...
Alguns peixos viuen a les profunditats de l'oceà, però una gran part viuen a la superfície, doncs és on hi ha més aliment. Els peixos més petits s'alimenten d'animals i plantes microscòpics, anomenats plàncton.
Generalment els peixos grans es mengen els més petits, però alguns animals marins de gran tamany, com poden ser algunes balenes, la manta-rajada, s'alimenten de plàncton...
Mamifers marins
Neixen de la panxa de la mare.
Respiren pels pulmons, i com nosaltres fins que no són adults mengen llet de la mare.
Alguns el seu hàbitat sempre és dins de l'aigua, d'altres no, doncs surten per relacionar-se, posar ous Com les tortugues, la imatge de la dreta es veu com un munt de tortugues petites van cap a l'aigua...
Animals Marins Ovipars
Aquests respiren per les brànquies. Són unes làmines vermelles situats al dos costats del cap del peix, li permet respirar de diferent manera que nosaltres.
D'aquesta manera fora de l'aigua no poden respirar, fora es moren.
Amb el següent vídeo tan grans com a petits ho entendrem més bé...
La vegetació marina
Tenim la vegetació de la platja, s'anomenen "psammòfites" tenen una adaptació que els permet créixer sobre la sorra. Tolerància a la salinitat.
La vegetació marina, hi ha biodiversitat, plantes i algues, les algues verdes, van evolucionar desenvolupan teixits especials, es van convertir en plantes. D'aquesta manera es van regenerant, formen part de la protecció del planeta, importants per l'ecosistema.
La Posidonia. és una planta terrestre que va adaptar-se al medi marí.
Forma un dels ecosistemes més importants per mantenir la biodiversitat, actua oxigenant l'aigua del mar a través de la fotosintesi, com a bosc aquàtic.
Els seus arrels perduren durant els anys, canvien anualment les seves fulles, a la tardor, com els arbres. Serveixen com a refugi per moltes espècies. Cal conservar-la
El tauró...
Sempre va bé tenir opcions diferents, ha seguir gaudint de l'estiu i cuideu-vos molt