Dissabte 2 d’octubre
I amb el món que avança cap a la sostenibilitat.
Hem
anat al Vendrell a veure la mare, la Maruja, la iaia de la família, avui teníem
una tasca a fer, en principi un xic trista, però l’hem convertit en amena i
profitosa.
En
Francisco, el iaio a l’abril va deixar el seu cos per seguir el seu camí d’un
altre manera o bé per descansar ja tranquil del seu pas per la vida.
Dins del museu de vida rural de l'Espluga de Francolí, és magnífic i digne de visitar, a les següents imatges ho podrem observar...
Tenien reservades entrades per dinar, dels diferents horaris que oferien van triar el de la darrera hora, les 14`30.
Un indret tranquil i acollidor envoltat d’espais d’hort on es conrea a petita escala molts dels aliment que van tastar, tots ecològics, van gaudir d’una sopa freda de tomàquet i síndria, boníssima, amb una samfaina de verdures d’un gust entranyable, amanida de patata, pinxos de tomàquet i formatge sec, amb oli d’oliva.
Parelles, famílies, grups petits de 4 o 5 persones com a molt, que gaudien al nostre pas, ens atenien en una mena de bufet lliure on eren ells els que ens servien, plats orgànics, coberts orgànics i una atenció afable acompanyada d’una explicació sobre cada plat.
Desprès de donar una volta per l’espai d’hort...
On també podem trobar noves propostes per el món de l’educació, com treballar la sostenibilitat des de casa, a les nostres llars, i dins de l’aula a les escoles.
“ És un
museu del present, que mira el passat per projectar-se cap al futur”
Van visitar la petita botiga però selecta, amb vins i cava de la comarca, cervesa, mel i d’altres degustacions ben escollides.
Cadascú de nosaltres pot accedir i formar part d’aquesta fita, agafant consciència i guiant als nostres infants amb valors sobre la preservació del nostre medi natural i de com treure profit de tot el que ens envolta, reutilitzant, reduint i reciclant.
Cal que
l’educació per la sostenibilitat formi part de les nostres vides dia rere dia,
amb la nostra manera de fer, els nostres residus, el nostre consum d’aigua, de
llum, sense malbarata, sempre aprofitant-ho tot.
I ajudant als que més ho necessiten, no oblidem que quan parlem de sostenibilitat, parlem de fer un món més igualitari i més just per a tots.
Seguint el cap de setmana...
Diumenge van visitar la Fira del Cistell de Salt, com cada any paradetes d'artesans que treballen el vímet, grans artistes, l'elaboració del gegant cistell, sense oblidar els guarniments dels carrers del barri vell de Salt, finestres i balconades que els veïns han guarnit han gran entusiasme.
Com dic sempre: Un petit gest, fa una llavor!