jueves, 9 de abril de 2015

Evolució Embaràs, embarassada i nadó




Durant l'embaràs, els canvis, mare i nadó



Embaràs

L'Evolució de l'Embaràs, embarassada i nadó

3ªSetmana:El cor serà un grup de cèl·lules. 
Una cèl·lula es contrauen espontàniament, provocant que les altres cèl·lules imitan la reacció fent que comenci el bateig del cor.                                                              
És el moment de tenir cura amb l’alimentació, ingerint calci i ferro, augmenta el reg sanguini de l’embrió, hem de vigilar el risc d’anèmia, tant per la mare com per el nadó.

_ 4ta Setmana: Encara no es nota l’embaràs, però dins nostre  ja es forma el rostre de nadó.  El seu cor encara diminut, batega mes ràpid. 
El seu cervell i les seves extremitats també es formen.           
http://ts4.mm.bing.net/images/thumbnail.aspx?q=1146439602203&id=89d25c66cf419b39877981e2cfc89f94&url=http%3a%2f%2fwww.biogest.es%2fimg%2fimg_galeria_jordi%2fgraphics_g%2f24a.jpg

En aquest moment l’embrió te la mida d’un cigró.
En primer lloc hem de saber que habitualment es comença a explicar la setmana d’embaràs des del primer dia de l’última menstruació, perquè el ginecòleg pugui a partir d’una data concreta establir una data de part aproximada. 
L’ideal seria conèixer en quin dia va tenir lloc la fecundació però poques vegades es coneix amb precisió.
Abans de llegir els consells, et volem recomanar que davant qualsevol dubte s'ha de consultar sempre amb el teu metge.

Per a un embaràs saludable
A continuació, que  proposem: _ Si encara no hem començat, cal recordar prendre un complement vitamínic amb àcid fòlic.
  • Alimentació, és important seguir una bona alimentació i sobretot estar ben proveïda de certs nutrients al llarg de tot l’embaràs, com són l’àcid fòlic, el calci, el ferro i el iode, i també àcids grassos omega-3, especialment el DHA . Normalment s’acostuma a recomanar àcid fòlic i, cada vegada més metges recomanen també iode.
    Per què?  L’àcid fòlic és fonamental per prevenir defectes en el tub neural. Hem de tenir en compte que la medul·la espinal i el cervell es desenvolupen a partir del tub neural, 28 dies després de la fertilització. D’altra banda, l’àcid fòlic ajuda a produir cèl·lules sanguínies crucials per al creixement que experimenten tant la placenta com el fetus.
    Recentment, també s’ha vist que el iode té un paper fonamental a l’hora de sintetitzar de manera correcta l’hormona tiroïdal, bàsica perquè el cervell es desenvolupi convenientment.
    La informació és genèrica tant pel que fa a l’evolució del fetus, com a l’alimentació de la mare i a la complementació nutricional.  Per tal de tenir un assessorament directe, es recomana consultar el ginecòleg o bé un nutricionista especialitzat.
     
    Si anem a la Seguretat Social, el ginecòleg s’encarregarà de marca el  calendari d’embarassada, fer el carnet o cartilla d’ embarassada, complementar els tràmits de les baixes, l’hospital on naixerà.
    Si anem a una clínica privada, donarant l’informació necessària i l’assessorament, però, hem de seguir les pautes especifiques de cada centre. Així enss asseguràreu de que no hi hagi cap problema.
    http://www.origamiphoto.com/uploads/2/6/8/5/26856242/3907979.jpg
    Comunicarció fills o família
    Si teniu fills, es recomanable que els hi parleu, si voleu esperar fins la primera ecografia, estarà bé, però, ja podríeu parlar del fet de tenir un germanet, doncs ells percebran els canvis i no entendran el perquè passant.
    Els canvis
    La prova més clara de l'embaràs comença a ser la panxeta que va creixent. Però cada cop s'anirà fent més gran!
    A algunes dones els passa que a les aureoles dels pits (els cercles més foscos al voltant del mugró)  els apareixen petites erupcions, com si fossin petits granets, o se’ls engrandeixen o se’ls tornen més fosques.
    És bastant habitual tenir l’estómac regirat, tenir nàusees, marejos, vòmits. Però també sensibilitat a les olors, acidesa, estómac inflat
    Si al mati, tenim nàusees, beurem força aigua i infusions de camamilla.
    L’embaràs també pot provocar un lleu malestar. No et sents malalta però sí com quan et comença un refredat o després d’un dia esgotador.  1 comentario
    Tenir cura del que mengem, beure molta aigua, fer una mica d’esport, si  podem permetre'ns, descansar desprès de dinar, no més de 20 minuts, serà molt bo, cal tenir cura de la pell,  les estries, fen servir olis o cremes per combatre les estries.
Final del formulario

Psicología
Tindrem canvis d’ humor, estarem més sensibles, hi pensarem en el canvis del nostre cos, si el bebè estarà bé, el part, i més inquietuds, que serà molt normal, tenir,  però si gaudim dels canvis i tenim al nostre costat qui us recolzi i us estimi, tot serà més fàcil.
Qualsevol dubta que tinguem, cal parlar amb el nostre metge.

 Cinquena setmana:

El cos, degut al augment del úter, ja pot sobresortir per damunt del abdomen, potser alguna roba ja no serà tant còmode.
Poden arribar a tenir acidesa, pels canvis hormonals i físics, aquests àcids produeixen ardors, son força desagradables, a vegades treuen l’apetit.

 Sisena setmana:
Aquí els batecs del cor, ja es pronunciaran.  Altres òrgans com el fetge, rotllo i intestins, també començaran a formar-se.
Com també cal ressaltar l’iniciï de la formació de les cavitats facials.

Setena setmana:
 El ossos començant a formar-se.  L’estructura dels ulls esta desenvolupada, la cara segueix canviant, les orelles i la punta del nas començant a aparèixer.
http://ts4.mm.bing.net/images/thumbnail.aspx?q=1090065404627&id=c875e2a84f2cb397b5ae5b6452461260&url=http%3a%2f%2fwww.abcpedia.com%2fembarazo%2fembarazo-8-semanas.jpg
 El cervell s’està formant, cavitats per on circularà el líquid cefaloraquídies. També en el tracte digestiu i el auditiu                                          
En aquesta setmana es forma el cordill umbilical, on la connexió mare i fill  estarà vinculada fins el moment del part. Aportant l’oxigen i nutrients al nonat.
Ara és el moment de la primera ecografia.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario