miércoles, 14 de noviembre de 2018

Els infants i la lectura


El lector no neix, es fa...Que hem de saber...

Dins de l’àmbit familiar es sense cap dubte, on s’estimula i fomenta l’hàbit lector!  

Com adults hem d’entendre que l’exemple és el millor aliat per ensenyar qualsevol cosa, davant la lectura també és així.
Difícilment fomentarem que els nostres infants s’interessin pels llibres si no mostrem interès nosaltres mateixos. 
Per molts serà ben fàcil, per altres costarà una mica o potser molt! 
Però el primer que hem de transmetre és que no llegim sempre per aprendre, també llegim per passar-ho bé, per gaudir del plaer de fer-ho i el que ens aportarà farà créixer la nostra imaginació i ens farà créixer com a persones, tan a petits com a grans!

Els llibres ens poden aportar informació, però també poden aportar goig, ens aporten idees, històries, sentiments, envers l’escriptor i la nostra imaginació, els llibres cobren vida i ens permeten viure experiències noves, llocs coneguts i desconeguts, reals o irreals, d’aquesta manera desperten la nostra fantasia.

La funció principal d’un llibre seria per ser llegit, però no és aquesta la seva única funció, envers les imatges i dibuixos ens pot servir d’entreteniment, per a contemplar-lo, per fullejar-lo, per parlar amb els infants del que mostren aquest dibuixos. Per explicar a traves d’ells històries per aprendre, per estimar, per gaudir. 
Inclòs per construir una tenda d’indis o per ensenyar-li a la nostra mascota.  

Per compartir...

                                                                                                                  
Hem de saber que els llibres son importants, han de formar part del dia a dia manipulant-los i així potser també fent-los malbé, encara que evidentment ens sàpiga greu, no pel seu valor material sinó pel que significar per nosaltres, perquè això sí, als llibres els hem d’estimar...

I els infants estimen els llibres! 

Si per jugar o per un descuit es fa malbé un d’ells, d’aquests que ja s’estimen, aprendran encara que amb una mica de tristor a tenir més cura d’ells, doncs és així com aprens a tenir cura de les coses, moltes vegades. 

Forma part de l’aprenentatge de la vida!

Per tant, han de formar part dels jocs habituals des de petits!


Això implica que els llibres puguin patir quan son manipulats, s’embruten, dobleguen i apareixen ratllats o trencats, no hem d’esverar-nos per això.
 Evidentment haurem d’ensenyar als nostres infants a tenir cura dels llibres com de la resta de coses, però sense patir gaire, aquests llibres ferits han de continuar formant part del dia a dia, així els infants els observaran i de segur que escolliran tenir més cura d’ells.

Farem un ampli recull del que ens cal saber de la Lectura, els llibres i els seus beneficis-
Conèixer cultures diferents, històries que ens ajudaran a viure, o tan sols pasar una bona estona 
D'estones animades per la lectura, gaudiu molt!






No hay comentarios:

Publicar un comentario