jueves, 30 de abril de 2020

Els Infants i el Jazz


Dia Internacional del Jazz
El 30 d'abril es celebra a tot el món. 
Ahir dia de la dansa, avui dia del jazz, la nostra cultura musical no ha de tenir límits
La música forma part del nostre dia a dia, pot arribar a canviar les nostres emocions. 
La música és art i és una manera molt important d’expressar-se. I no només d’expressar-se amb el món, sinó també amb nosaltres mateixos. Això ho hem de transmetre als Infants. 
Entendre emocions i expressar-se. 
La música és una manera d’expressar-nos amb el món i amb nosaltres mateixos. Quan els infants estan estan creixent, els petits encara no entenen del tot les seves emocions, però la música, com els colors, els pot ajudar a relacionar emocions amb el que pensen o senten. 
Educar als infants des de petits escoltant música diversa i relacionant-la amb els sentiments és imprescindible.

Un viatge musical per descobrir un món ple de sensacions, sons i melodies que deixaran empremta en la memòria auditiva i sensorial del vostre fill/a! 

Millora les relacions socials. 
La música també ajuda als a millorar les relacions socials i la interacció entre infants. 
Els ajuda a que s’expressin, els fa sentir més lliures a l’hora de moure’s o d’interactuar, els ajuda a ser més extrovertits i millorar la seva autoestima.
Incita a moure’s. Ballar, saltar, picar les mans. Això és perfecte per divertir-se i per desenvolupar una correcta coordinació del cos. 
La música ensenya als petits a controlar el seu cos i els seus moviments.
Estimula la creativitat. Hi ha relació que hi ha entre la música i la creativitat. Els sons musicals estimulen l’àrea dreta del cervell, part on també es desenvolupa la creativitat i la imaginació. 
Potencia la memòria i la concentració. Escoltar música amb els infants fa possible que comencin a aprendre noves paraules i a memoritzar-les, o fins i tot a saber-se una cançó sencera. 
 Les paraules, frases cantades s’aprenen molt millor.

Es pretén consciencià sobre la importància del jazz com a eina educativa i de promoció de la pau, el diàleg i la cooperació entre pobles de tot el món.
Per celebrar aquest dia es realitzen activitats per tot el territori per donar més a conèixer aquest estil de música.
Segons l'Organització de les Nacions Unides (ONU) el jazz aporta tots aquests avantatges:
  • El jazz trenca barreres i crea oportunitats per a la comprensió mútua i la tolerància.
  • El jazz és una forma de llibertat d'expressió.
  • El jazz simbolitza la unitat i la pau.
  • El jazz redueix les tensions entre els individus, els grups i les comunitats.
  • El jazz fomenta la igualtat de gènere.
  • El jazz reforça el paper que juga la joventut en el canvi social.
  • El jazz promou la innovació artística, la improvisació i la integració de músiques tradicionals en les formes musicals modernes.
  • El jazz estimula el diàleg intercultural i facilita la integració de joves marginats.
Molts son els intèrprets de cançons infantils. Anomenem a...
Dàmaris Gelabert,  va crear en musicoterapia " Cançons per aprendre"

Ha tret un disc en clau de jazz "És l'hora del Jazz" ha adaptat algunes de les seves cançons més conegudes al llenguatge i estètica d’aquesta disciplina musical.




Els infants amb les seves cançons s'animen molt!

La idea del disc va sorgir quan El Festival de Jazz de Barcelona els va convidar a fer dos concerts familiars dins la seva programació per a celebrar el 50è any del Festival.
 L’Àlex Martínez ha fet uns arranjaments increïbles i ha tingut la sort de comptar grans músics i cantants de l’escena del Jazz.

La Conferència General de la UNESCO 

Segons la Directora General de la Unesco, Irina Bokova

"El jazz ha estat al llarg de la seva història una força de transformació social positiva i avui en dia continua siguem-ho" 
És per aquest motiu que la Unesco ha proclamat el Dia Internacional del Jazz. 
Les seves arrels les trobem en l'esclavitud i, per aquets motiu, és una expressió apassionada contra qualsevol forma d'opressió. 
"El jazz parla un llenguatge de llibertat que és entenedor per a totes les cultures"




“Impactar per interessar, experimentar per sentir i aprendre per estimar la música”


L'Auditori Educa.
 Cada temporada ofereixen una programació de fins a 26 produccions diferents per a famílies amb nens de totes les edats, amb més de 90 concerts al llarg de l'any.

Música de Jazz sense estridències, és ideal per crear un ambient íntim i distès, des de la perspectiva instrumental que vol aprofundir en la intensitat de les melodies i la seva capacitat de transmetre emocions.

Des de 2011, cada 30 d’abril es celebra el Dia Internacional del Jazz, una iniciativa impulsada per la UNESCO i el pianista Herbie Hancock, amb la finalitat de difondre els valors de pau, llibertat i igualtat, inherents a aquesta forma d’expressió artística.
Dins del món de Jazz, tenim una gran artista:

Andrea Motis
Desprès d’editar sis discos aclamats per la crítica, trompetista, cantant i compositora, viu a Barcelona . Fa el seu debut en solitari. Amb el seu Àlbum “Emotional Dance”
Aquest darrer àlbum, com els anteriors, conta amb un quartet de base format  per el baixista Joan Chamorro, el pianista Ignasi Terraza, a la batería el guitarrista Josep Traver.
Està produït per Brian Bacchus i Jay Newland i per el  propi Chamorro.  Motis completa la formació amb la col·laboració d’un grup de destacats músics .
Andrea Motis només en té 23 anys, però la seva maduresa musical és molt amplia. Va començar a tocar la trompeta amb set anys i amb 10 va iniciar els estudis de Jazz a l’escola Municipal de Música de Sant Andreu amb en Chamorro, que va reclutà a Andrea poc desprès per formar part  de la seva banda. 
Va ser membre de la “ Sant Andreu Jazz Band” , ella toca també el saxo alt. Es va estrena com a cantant amb la banda. La trompeta sempre ha estat el seu instrument principal. Ella s’estima més ser instrumentista que vocalista, per ella toca la trompeta és com meditar, però adorar totes les modalitats.
Andrea Motis  posseeix una destresa vocal, i la seva trompeta accentua el seu to àcid i el sentit del swing melòdic.

Moltes són les activitats que s'organitzen durant l'any per celebrar el dia Mundial del Jazz, però aquest any... La celebració malauradament queda enguany afectada per la pandèmia de la Covid 19, que impedirà que es duguin a terme concerts en directe. Tot i això des de l’àmbit jazzístic s’estan organitzant accions per a la seva commemoració.
Aquí podreu trobar i gaudir d'una bona música!


miércoles, 29 de abril de 2020

Dia de la Dansa



Dansa i Música van ben unides
Des de petits la música ens acompanya en el nostre aprenentatge, al son de la música el cos dels infants per un acte reflex, es mou al ritme que sent. 
Gaudir de la música i el ball és motiu de plaer, la música és guia cap a l'expressió corporal. Als Infants els ensenya diferents moviments, que els ajuda a desenvolupar-se...
 
A les escoles infantils envers la música ensenyem diferents activitats, parts del cos, diferents dances, coneixement del medi que els envolta a través de canços que ensenyen hàbits, salutacions, celebrant diferents  festes estacionals com la tardor, la castanyada, canços de Nadal... L'hora de fer música és molt enriquidora per a tots!
Treballant els instruments, els infants treuen tota la seva energia i el seu plaer per la música. Els Infants exploren el moviment natural per transmetre emocions mitjançant el ball, s'estimulen a nivell psicomotriu, sensorial, cognitiu, envers la música i el ball s'obren tots els instins bàsics de creixement.

El "Dia Internacional de la Dansa" 
Va ser establert per la Unesco el 1982, atenent a una iniciativa del Comitè Internacional de Dansa, pertanyent a l'Institut Internacional de Teatre.
Per celebrar la dansa, es va triar el 29 d'abril, per ser el natalici de Jean-Georges Noverre, innovador i estudiós d'aquest art, mestre i creador del ballet modern.
Aquest dia les companyies i escoles de dansa, organitzacions i particulars, porten a terme activitats dirigides a una audiència fora del seu àmbit habitual.
Enguany ens cal ballar a casa, doncs així ho proposa l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, inundar les xarxes de moviment.

Petits, grans, amateurs i professionals, han d'inundar les xarxes de moviment, que no ens aturem pas encara que estiguem confinats, doncs el confinament no atura el moviment i a la nostra vida casolana també en tenim de moviment. Un munt de vídeos ja estan penjats a les xarxes, però encara ens queda dia, i ja fa molts dies que ho fem. Vinga aniveu-vos!

El conservatori Professional de la Dansa de l'Institut del Teatre ha elaborat un vídeo on"Ballen des de casa" més de 200 alumnes d'entre 12 i 18 anys. Que estudien en aquest centre el grau professional de dansa. És una passada!
https://youtu.be/fQY_yV8POqo
Podreu trobar molts més vídeos i moltes més activitats que han realitzat, diferents grups.
A la dansa se li poden atribuir els beneficis, tant a nivell físic com mental. 
Dota d'una millor coordinació i equilibri, ajuda a concebre el propi cos, evita el sedentarisme i l’obesitat, afavoreix una millor salut cardiovascular, etc., però també millora la memòria, la creativitat i la sensibilitat. 
 La música és la que guia l’expressió corporal i els moviments que es produeixen durant el ball i, alhora, “esdevé l’element que aconsegueix captivar els infants”. 

Avui podeu gaudir de diferents ball o danses en el canal youtube, d'espais dansaires...
Que gaudiu molt!


martes, 28 de abril de 2020

Preinscripcions Escolar



Els terminis de les preinscripcions de tots els ensenyaments han quedat suspesos

El Departament d’Educació ha decidit ajornar la preinscipció escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària fins que es pugui garantir la seva realització en condicions de normalitat.
17 de març de 2020
Curs 2020-2021
Es poden matricular al primer curs de segon cicle d'educació infantil els infants que compleixen 3 anys el 2020 (i els més grans que han fet una retenció a la llar d'infants o que tenen un informe d'avaluació psicopedagògica de l'equip d'assessorament psicopedagògic que ho aconsella).
S'han de matricular al primer curs de l'educació primària els nens que compleixen 6 anys el 2020 (i els d'edat diferent que procedeixen del darrer curs d'educació infantil).
S'han de matricular al primer curs d'educació secundària obligatòria (ESO) els nens que compleixen 12 anys el 2020 (i els d'edat diferent a qui correspon acadèmicament iniciar aquesta etapa).


Matriculació
Abans de fer la matrícula, per accedir al primer curs del segon cicle de l'educació infantil o per ser admès per primera vegada en un centre, en primer lloc cal fer la preinscripció, és a dir, presentar la sol·licitud d'admissió al centre. 

Per fer la preinscripció cal:
_ Conèixer el calendari del procés,
_ Consultar els centres,
_ Conèixer els criteris de prioritat amb què s'ordenen les sol·licituds (i la documentació que les acredita),
_ Presentar la sol·licitud i la documentació (només una sol·licitud per alumne en què constin els diversos centres per ordre de preferència),
_ Consultar els resultats de la preinscripció quan es publiquen les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional i quan es publiquen aquestes llistes amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions,consultar el centre assignat, i fer la matrícula.


 Cada centre educatiu informa del seu projecte educatiu, dels ensenyaments que imparteix, de les places de què disposa, de la adscripció a altres centres, de si disposa de mitjans específics d'adaptació a determinades discapacitats dels alumnes, del règim de finançament, del caràcter propi del centre, de les activitats complementàries i serveis que ofereix, i de la disponibilitat de menús especials per a malalties cròniques del sistema digestiu, endocrí o metabòlic.

Sol·licitud d'admissió  [PDF, 584,63 kB ]
Per formalitzar la sol·licitud de preinscripció cal especificar per ordre de preferència 
els centres educatius sol·licitats.

_ A la consulta de centres trobareu la informació sobre els centres que participen 
en la preinscripció: situació geogràfica, codi del centre, adreça, telèfon, ensenyaments
 i grups i, si és el cas, l'adscripció a altres centres.
_ Els centres adscrits són els que el Departament d'Educació vincula perquè els alumnes
 que cursen determinats ensenyaments en un centre tinguin prioritat per accedir a un altre 
centre si els dos estan adscrits.
_ La publicació de l'oferta inicial de les places escolars queda ajornada d'acord amb 
el Reial Decret 463/2020.
Àrees d'influència
Per aplicar el criteri de proximitat al centre es té en compte l'àrea d'influència del centre que determinen els ajuntaments afectats i els serveis territorials del Departament d'Educació.
Podeu consultar els centres de cada àrea d'influència en els centres mateixos, que generalment exposen un mapa al tauler d'anuncis, dels serveis territorials del Departament d'Educació, els ajuntaments i les oficines municipals d'escolarització.
La preinscripció escolar és el procediment en què s'assigna una plaça a cadascun dels alumnes que s'escolaritzen per primera vegada  o que volen canviar de centre.
Les famílies han de triar el centre, preparar la documentació i tenir en compte el calendari de la preinscripció; després han de presentar la sol·licitud, indicant les seves circumstàncies específiques i per últim formalitzar la matrícula.
L'elecció d'un centre educatiu es pot fer tenint en compte criteris diversos, com poden ser la seva situació geogràfica, el seu projecte educatiu o els serveis complementaris que ofereix.
Amb emapa escolar de Catalunya es pot localitzar qualsevol centre del territori i comprovar-ne la proximitat a altres punts importants per a la persona que fa la cerca (domicili habitual, feina, altres centres...). En general, les oficines municipals d'escolarització o els ajuntaments ofereixen informació sobre els centres. 
També és possible utilitzar el cercador del Consorci d'Educació  
Es poden consultar els webs dels centres per conèixer-ne característiques particulars i dates importants dels seus calendaris, com les de les jornades de portes obertes, en què informen sobre:
  • _ El projecte educatiu del centre,
  • _ Els ensenyaments impartits,
  • _ Les places disponibles,
  • _ Els mitjans específics d'adaptació a determinades discapacitats o malalties dels alumnes,
  • _ Els programes en què participen els centres,
  • _ Els serveis que ofereixen,
  • _ Els espais i equipaments de què disposen.
  • Puntuació per assignar les places
  • Quan el nombre de preinscripcions sigui superior a les places disponibles, s'apliquen criteris de prioritat. 
  • Amb l'objectiu de poder ordenar les sol·licituds, s'atorga una puntuació en relació amb el centre demanat en primer lloc. 
  • La puntuació otorgada es manté per a la resta de peticions.
  • S'apliquen els següents criteris:
  • 40 punts, per tenir germans que ja estiguin escolaritzats al centre que es sol·licita, o tutors legals que hi treballen
  • 40 punts, proximitat al centre o al domicili habitual o lloc de treball
  • 30 punts, si el domicili habitual està dins l'àrea d'influència del centre
  • 20 punts, si el pare o mare o el tutor/a treballen dins de la zona
  • 15 punts, si pertanyen al mateix municipi
  • 10 punts, renda garantida de ciutadania percebuda
  • 10 punts, alumne, pare, mare, tutors, germans amb una discapacitat superior al 33%

En cas d'empat es té en compte si la família és nombrosa o monoparental, i si aquest criteri no és suficient, les sol·licituds s'ordenen a partir d'un número obtingut per sorteig tenint en compte el número que prèviament ha estat atorgat a la sol·licitud de manera aleatòria.
  • Pel que fa a la preinscripció a educació primària o secundària obligatòria, s'aplica en primer lloc el criteri d'adscripció, que dona prioritat als alumnes procedents d'escoles adscrites.

  • A partir d'aquí, les sol·licituds s'ordenen seguint els mateixos criteris que la preinscripció a segon cicle d'educació infantil.
  • Pel que fa als centres que disposen d'horaris adaptats, tenen prioritat els alumnes d'ESO que cursen simultàniament ensenyaments professionals de música o dansa o participen en programes esportius d'alt rendiment o són esportistes d'alt nivell.
  • Documentació identificativa que cal presentar en tots els casos:
  • _ Original i còpia del llibre de  família o altres documents relatius a la filiació. Si l'alumne està en situació d'acolliment, la corresponent resolució del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
_ Original i còpia del DNI del tutor o tutora de l'alumne; si és un estranger comunitari, document d'identitat del país d'origen; si és extracomunitari, de la targeta de residència on consta el NIE o el passaport.
_ Original i còpia del DNI dels alumnes majors de 14 anys (i dels menors de 14 si ja el tenen).

De forma extraordinària, les dades d'identificació o de filiació dels alumnes estrangers també es poden acreditar amb el document d'identitat o el llibre de família del país d'origen, o documentació alternativa que s'aporti.



Documentació per acreditar els criteris de prioritat:
Germans escolaritzats al centre:
_ Certificat del centre on està escolaritzat només si s'al·lega que el germà o germana està escolaritzat en un altre centre públic que té consideració de centre únic amb el centre on es demana plaça.
Proximitat del domicili habitual a l'escola: 
_ DNI o la targeta de residència si és estranger; si l'adreça que hi consta no és el domicili habitual o no es té la documentació, cal presentar un certificat o volant municipal de convivència de l'alumne o alumna; si el que es té en compte és la proximitat del lloc de treball a l'escola: còpia del contracte laboral o un certificat de l'empresa (en el cas d'autònoms, còpia del formulari de la declaració censal d'alta, modificació i baixa de l'Agència Tributària).
Renda anual de la unitat familiar: 
_ Document acreditatiu de ser beneficiari de l'ajut de la renda garantida de ciutadania.
Discapacitat: 
_ Original i còpia de la targeta acreditativa de la discapacitat o del certificat de discapacitat de la persona que al·lega aquesta condició emès pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (també s'admeten els certificats de discapacitat emesos pels organismes competents d'altres comunitats autònomes i altres documents emesos per la Seguretat Social).
Família nombrosa o monoparental: 
_ Original i còpia del carnet de família nombrosa vigent o de família monoparental vigent.
La simultaneïtat amb ensenyaments professionals de música o de dansa s'acredita amb una declaració feta a la sol·licitud de preinscripció, i per als programes esportius d'alt rendiment cal presentar la documentació acreditativa.

En cas de trasllat de la unitat familiar per mobilitat forçosa dels pares o tutors legals, o de canvi de residència derivat d'actes de violència de gènere, cal presentar la documentació acreditativa de la circumstància al·legada.

http://ensenyament.gencat.cat/ca/departament/serveis-territorials

SAU Servei Atenció Usuari
Podeu adreçar-vos al SAU a través de https://pauticgencat.onbmc.com, per telèfon al número 900 82 82 82 (4) o per correu electrònic a l'adreça sau.tic@pautic.gencat.cat

lunes, 27 de abril de 2020

Treballar i ensenyar als infants a casa



Treballar i ensenyar 

Heu de realitzar treball telemàtic amb infants a casa? El millor és tenir unes pautes.


L’educació i l’ensenyament son molt importants per el creixement dels infants, l’escola es el espai d’aprenentatge on poden assolir coneixements educatius, tan socials com a cognitius, 

Amb la situació que actualment estem vivint molt de vosaltres, heu d’ensenyar als vostres fills, alhora que també heu de traballar


Una mica d’orientació per fer més fàcil poder ajudar als infants amb els deures:

Trobeu un lloc tranquil i silenciós
_ El més comuns per fer els deures sol ser al dormitori, sala d’estar o cuina.
_ És essencial evitar distraccions, com a televisions, mòbils, tabletes...
_ Ambient tranquil i ordenat, us ajudarà a tots.

Establiu un ‘hora especifica per fer els deures! 

Ajudarà als infants a organitzar el seu dia a dia de manera efectiva, serà més eficient a l’acabar tot en un temps determinat, en el temps assignat per fer els deures. 
Alhora que vosaltres podreu aprofitar per avançar feina.

Desprès heu de tenir un temps per estar junts, jugant, parlant, serà molt positiu.

Cal deixar un temps per gaudir després de fer la feina i haver acabat els deures.

Petits descansos
Feu aturades curtes, doneu  temps a l'infant per interioritzar la informació i aprendre millor, així com deixar que el cervell descansi una mica. 
Feu pauses de 15 minuts, cada canvi de tema, i una pausa d’un o dos minuts entre exercicis, valorant sempre la dificultat de cada  exercici.

No jutja a l’infant si en té errates

Cal recordar que estem per ajudar a l’infant, no per criticar-lo. Si en un moment donat teniu problemes en un exercici, cal explicar-ho amb calma, les vegades que calgui. Cal fer servir un llenguatge senzill i un exemple pràctic. Per exemple utilitzant objectes, fruites...

Adaptar-se al ritme de cada infant
Recordeu que cada infant en te les seves pròpies preferències, el seu propi ritme a l’hora d’estudiar i aprendre. El compromís és el més important i la concentració. 
No te importància si dura mitja hora o una, sempre i quan l’infant vagi entenen els deures i avanci. Si es bloquejar, millor que canvii d'activitat.


Recompensar a l’infant

A l’acabar les seves tasques, cal recompensar a l’infant i felicitar a l’infant si s’ho mereix. Ajuda a motivar-los, els hi dona confiança a les seves habilitats.
Fer els deures no sempre és agradable per els infants, però si l’ambient és el correcte i tenen la motivació adient, poden aprendre molt i donar pas a compartir coneixements i establir vincles.
Treballar des de casa
Molts pares esteu treballant a casa telemàticament, algunes empreses faciliten això per poder continuar treballant i generant producció. 
Treballar de de casa amb el infants pot resultar força complicat.

Poder centrar-se en el treball al mateix temps que tenir cura dels infants és força difícil, ara bé, haurem de determinar un horari i cedir concessions amb els infants com:

_ Deixar veure la televisió
_ Jugar a vídeo jocs

Per molts pares aquestes opcions no son recomanables,

Com a recurs del tot diferent podria ser, trobar una cangur online, per ajudar a entretenir als infants i vigilar-los mentre estigueu treballant. Per infants de més de 6 anys!
Si no fos possible.


 Algunes recomanacions per mantenir als infants ocupats:

Establir un horari
Saben que els infants poden ser força entremaliats, es distreuen amb facilitat, i s’avorreixen contínuament.
·         Això és un gran repte, principal ajut, per mantenir als infants ocupats
·         Ens cal horaris per establi rutines
·         Cal mantenir als infants ocupats el suficient
Per poder tenir el teu horari, assigneu tasques, els ajudarà molt tenir les pautes del dia i la nit ben marcades.
També es pot ser creatiu a les diferents tasques que els infants hauran de realitzar, o inclòs podeu realitza l’horari conjuntament, afavorirà que pugui crear la seva aventura.
Activitats diferents

Manualitats

Hi ha un munt de manualitats senzilles, que el'infant pot realitzar amb poca o cap supervisió.

Podeu trobar moltes idees

Per exemple:

Fer cotxes amb rotlles de paper higiènic, sembla que tots em tenim de paper higiènic. Doncs amb el tub, amb facilitat els infants podran fer cotxes de carreres, i decorar-los com més els hi agradi.


Fer postals o targetes per els avis o tiets també pot ser molt entretingut, amb fulls o cartolina i colors, ja em tindreu prou.



Els dibuixos poden ser lliures, però també dirigits, us posaré dos exemples perquè que podeu agafar idees:

_ Podeu utilitzar cartolina o un full, per fer una postal emergent, haureu de dibuixar la meitat del dibuix per exemple un sol o un cor.
_ Retalleu el disseny, el contorn del dibuix que heu fet, deixar uns 2 cm sense retallar


_ Un cop retallat el dibuix, el torneu a doblegar tot el llarg, que no heu retallat.
Ara podeu obrir i tanca la tarja, per veure si a quedat bé

_ Amb pintura acrílica o aquarel·les, podeu donar color a les Fer postals o targetes per els avis o tiets també pot ser molt entretingut, amb fulls o cartolina i colors, ja em tindreu prou.


Els infants poden omplir la tarja de detalls, doncs els ajudarà a ser creatius i els hi agradarà molt, ara quedarà escriure el missatge, un dibuix mateix, al avís els hi agradarà molt.

També podeu posar un somriure!

Podeu deixar la tarjeta a la bústia a casa dels avis si es a prop, o enviar-la per correu, a casa o a la residència.

Maraques
Amb ampolles d’aigua de plàstic o envasos de iogurt, també es poden construir diferents coses, des de unes maraques per el més partits, podeu posar dins pedretes, taps de suro, llegums seques com mongetes o cigrons, cal encolar bé el tap per què no s’ha surti el contingut, ja només quedarà guarnir l’ampolla, amb paper de color i cola, amb pintura fent dibuixos o com més els hi agradi, serà molt divertit...
Per els més manetes també poden fer un avions amb les ampolles d’aigua de plàstic, trossos de papers de colors, tisores, cinta adhesiva.
Cal tallar les diferents parts de l’avió: timó, ales, turbina, hèlix, finestres...

Aquí us deixo unes imatges que us ajudaran a fer-ho:










Materials



O potser els agrada més una nau espacial...



Deixeu desenvolupar la imaginació dels infants!

Amb paper d’embalar 
Els infants poden realitzar grans murals, només amb colors, estirats al terra, també podeu fer dibuixos vosaltres que l’infant pot pintar. També podran utilitzar gomets, pintura de dits...








Dibuix lliure


Dibuixos determinats

Per tematiques...

Deures de l'escola

Aquestes activitats us ajudaran una mica:

Quan l’infant d’apren a contar:

_ Davant una imatge amb diferents dibuixos.
·         Deixeu que l’infant pugui  pintar cada dibuix, com més li agradi, que sigui una activitat creativa per ell, en quan a colors diferents
·         Retalleu els diferents animals, si ells ho poden fer, millor, sinó li ajudeu vosaltres.

       Aquí us deixo una fitxa per realitzar l’activitat, com exemple!

      Ara comença l’aprenentatge
      Els hi demaneu que diguin quants dibuixos hi ha de cada, després podeu combinar els dibuixos uns amb altres perquè us anomeni quant elements hi ha a cada combinació
·         Si ja escriuen els nombres els hi demaneu que ho facin amb un full a part, per exemple. 

      Aquests dibuixos també els podeu fer servir per inventar històries o jugar, també els podeu guardar dins una capsa com a material. Aquesta capsa, que potser de sabates mateix, la poden decorar els infants amb dibuixos o trossos de papers.
  

Quan l’infant a d’apendre  les diferents formes geomètriques:


_ Si marquen les diferents formes amb puntets o ratlletes, els infants les podran unir, treballant així també l’escriptura i el dibuix o traç. L'infant unirà els punts o les ratlles.
És molt creatiu!
·     Anomeneu les diferents formes geomètriques tots junts
    Reconèixer cada forma geomètrica, fer dibuixos amb les diferents formes.
·    Si l’infant ja escriu, pot escriure el nom de cada forma, a sota de cada una. 
    Practicarà això lectura i escriptura
·    Pot pintar les diferents formes, li podeu demanar un color concret per cada una, exemple: la rodona vermella, el quadrat groc, el triangle blau...


Podreu observar si les coneix bé o s’ha de practicar més.

Treballar des de casa
Si la vostra feina és força absorbent també es podria optar per una cangur virtual, fer deures amb els infants, suport de les matèries que li calguin, llegir junts, acompanyant-lo per que no es trobi sol.
A la plataforma babysits podeu trobar:
Coses que podeu fer:
·           _ Exercicis al aixecar-vos,
·     _ Preparar esmorzar
·     _ Recollir i endreçar la casa
·     _ Bon moment per que comencen a vestirse sols, els que encara no ho fan
·     _ Parar la taula i recollir
·     _ Ajudar a fer menú setmanal, a cuinar
·     _ Una mica de ioga a la tarda per relaxar-nos.
·     _ Deixar moment de joc lliure, sempre és molt important per treballar el joc simbòlic o per començar a tenir el seu espai d’aprenentatge mitjançant el joc
·     _ Connectar amb alguns amics si fos possible també seria molt positiu.
·     _ Aprofitar el temps que no s’ha d’anar cap aquí i cap allà per llegir junts, o crear històries, contes inventats...
      Ara ja podeu sortir una hora cada dia, aprofita per passejar al sol, o anar en bicicleta, si teniu família a prop anar a veure des de el balcó o finestra, entrada de casa també serà molt estimulant, però amb totes les precaucions, és molt important. 

  

 No volem que ningú més es posi malalt, això potser no serà possible d’aconseguir, però el que si depèn de nosaltres és que no propaguen el virus més, que els serveis sanitaris puguin fer la seva feina sense arriscar la seva integritat física, per les moltes hores que han estat treballant, de salut per la quantitat de contagis que han tingut, i per la seva integritat mental, doncs veure com no poden ajudar a tothom, com la gent ingressa massivament d’urgències els afecta psicològicament com a tots ens pot afectar aquesta situació. 


Ells també són persones!

Tot anirà bé si ajudem a que així sigui, hem de ser curosos i solidaris,