viernes, 31 de diciembre de 2021

Bona arribada 2022

 

2022


Cap a la sostenibilitat

Darrer dia de l’any 2021, no ha estat fàcil però ja l’hem viscut, si hem aprés a aprofitar el moment, a gaudir de cada instant de vida, d’aquests que tot i se efímers ens donen l’alè i l’energia per seguir endavant, segur que ha estat beneficiós i gratificant.

Enguany serà encara atípica, donar la benvinguda al nou any 2022 no serà com era, portarem la mascareta i tenim toc de queda en alguns municipis, les trobades familiars han de ser de 10 persones màxim, el tancament de l’oci nocturn, però seguint avançant i s’ha de dir que hem millorat durant el 2021, però ens cal paciència per arribar a poder celebrar sense pors.


31 de Desembre

El darrer dia de l’any, avui, segons una tradició, és el dia que surt al carrer l’home dels nassos. Un personatge ben misteriós que només es deixa veure un dia a l’any, té tants nassos com dies de l’any, busquem un home ben estrafolari però la veritat és que som tots, doncs el 31 de desembre tenim tants nassos com dies li queden a l’any. 


Són petites bromes que ens omplen de rialles!

Nit de cap d’Any

La nit de cap d’any ha de ser una nit diferent, si seguint les diferents tradicions, el raïm per acompanyar les campanades, els 12 grans, un per cada campanada, brindant a l’acabar amb una copa de cava. 

Un suc natural pels més petits o un got de llet i unes galetones

En té tota una preparació prèvia, tots ben sopats i ben macos, preparem el raïm, 12 grans a un platet, hem d’esta pendents tots de l’inici de les campanades, primer sonen els quarts, quatre quarts, durant ells no hem de menjar, a l’inici de cada campanada hem de ficar-nos un gra de raïm a la boca, i així seguint durant les 12 campanades, vigilant de no ennuegar-nos, compte amb la canalla.

A l’acabar tots amb alegria cridarem “Feliç Any Nou”! i ens abraçarem i farem petons, brindarem plegats desitjant-nos un bon Any.

Se sol demanar un desig, fent crida a la bona sort, diuen que menja el raïm ens portarà prosperitat durant tot l’any, l’origen d’aquesta tradició ve d’un any que va haver excedent de raïm per aquestes dades, i per aprofitar-ho les autoritats van decidir regalar-lo a la població, donant a entendre que si el menjaven la nit de cap d’any tindrien sort i abundància durant el nou any.


Tradicions  

És la més comuna, d’entre altres com...

Portar una cosa vermella, el vermell es relaciona amb prosperitat, amb l’amor, d’aquí la roba interior vermella, per aquesta animada nit.

Espelmes de colors, podem escollir aquell color que més s’associï al nostra desig pel any nou, o bé una nit multicolor, on tots els colors estiguin presents, el color blau està associat a la pau, el groc a l’abundància, el taronja a la intel·ligència, el verd a la esperança i el blanc a la claredat.



Demanar tres desitjos perquè es facin realitat, abans de que acabi l’any s’escriuen en un petit paper cadascú d’ells, per cremar-los a l’inici d’any.

Per atraure diners diuen que posar dins de la copa de cava un anell, preferiblement d’or, i brindar amb ell dins, donar abundància.

Tenir la nevera plena del necessari, i les butxaques plenes de diners, diuen que donar bona sort perquè no manqui res durant tot l’any.

Felicitacions per un Any Nou sempre millor, obrim el cotilló, que han barrets, antifaços, xiulets, trompetes i serpentines ens omplen de rialles, amb música i ball.

No oblidem l'hora del conte, aquesta nit més que cap altre, doncs ens omplira de felicitat compartir aquest moment del nou Any, un bon llibre per explicar...

" Cap d'Any " De la Pilarín Bayes

Un llibre destinat a convertir-se en tot un clàssic per Nadal.

Per què els nostres fills visquin i estimin una de les tradicions més arrelades i boniques de Nadal: Cap d’any! 

Una molt bona nit, ens donarà un bon descans.




Siguem Solidaris

Donar als altres ens fa sentir bé, però a vegades, i sobretot en temps de crisis, és complicat poder fer aportacions a bones causes i ONGs.

Una manera fàcil de donar suport a causes socials nobles és comprant productes que tenen un projecte social sòlid darrera, ja sigui perquè són certificats de Comerç Just o perquè donen llocs de treball a persones en situacions de vulnerabilitat.

El desenvolupament sostenible (ODS) que engloba temes d’economia, socials i de caràcter ambiental per al 2030. L’emergència climàtica és real i immediata

Per això ens cal contribuir a crear el planeta on ens agradaria viure.

De ben segur que hem d’ entendre que pel nostre bé i el del món que ens envolta hem de ser més sostenibles.



Aquesta és la nostra fita, sostenibles i feliços, davant de tot!

Com cada any, l’inici de l’any nou és el moment en el que molts de nosaltres ens marquem propòsits per un any nou més saludable.

No hem de pensar que ens  hem marcat propòsits molt ambiciosos.

No hem de  patir, tenir bons objectius ens donarà força i iniciativa, així que donem pas al nou any i a les nostres fites.

Endavant 2022, que serà més saludable i més sostenible!



Aprofitament 

El zero waste és un moviment que té com a base un principi simple: que tota l’activitat humana imiti els cicles de la natura, on tot s’aprofita.

El temps de confinament, degut a la pandèmia, ha fet que siguem més conscient de la gran quantitat de residus que es generen a casa i tot i que molts ja ho feien, molta més gent s’ha plantejat reduir el volum de residus i d’aquesta manera intentar aplicar la filosofia zero waste a casa.

Per iniciar aquest procés de reduir residus primer ens cal conscienciar-nos de com de necessari és per el be del nostre planeta, envers la reflexió...

Abans de comprar qualsevol producte, cal que ens preguntem si és realment necessària la compra

Cal que el producte sigui nou? Podríem trobar-lo de segona mà? 

D’on ve i en quines condicions s'ha fet?

 Aquestes preguntes ens faran valorar si realment és necessari el producte que ens disposem a comprar o no.

Després d’aquesta reflexió arribem al concepte de reduir, essencial per començar el camí cap al residu zero.

On arribarem a reduir el nostre consum en general: comprarem menys i millor, prioritzant productes sostenibles, que es puguin reciclar, i serem conscients que els recursos del nostre planeta no són infinits.

Es pot aplicar a la compra que fem al supermercat, però també quan anem a comprar altres productes.

Vivim una emergència climàtica, social i sanitària que condiciona i posa en perill el nostre present i el nostre futur. 

És el moment d’actuar i de començar a fer canvis en el nostre dia a dia per tal de posar el nostre granet de sorra en aquesta gran lluita.

Cal mobilitzar-nos i comprometre’ns per millorar el sistema alimentari actual per un demà més just, sostenible i saludable.

 Des de nosaltres mateixos, a la llar amb tota la família, de petits i grans!



Els nostres aliments

Menjar més proteïna vegetal té un impacte directe en el canvi climàtic, ajuda a reduir la nostra petjada de carboni.

Hi ha moltes opcions de proteïna vegetal, i és una bona època per passar-se al vegetarianisme. Gràcies a la disponibilitat d’una gran varietat d’opcions de productes vegetarians a les botigues i restaurants.

 Introduir més vegetals a la nostra alimentació o ser vegetarià té beneficis medi ambientals, per a la salut i per al benestar dels animals.

La carn, especialment la de vedella i la de xai, és l’aliment que té un impacte ambiental més gran.



Al reduir o eliminar el nostre consum de carn reduirem significativament la nostra petjada de carboni. 

Seguir una dieta vegetariana equilibrada contribueix a patir menys malalties, menys risc d’obesitat, menys colesterol i menys risc de diabetis. A més, una dieta vegetariana ecològica és més baixa en toxines.

Els bacteris, els paràsits i les toxines químiques són més freqüents en la carn i el marisc en comparació amb productes vegetarians. 

Tots tenim moltes cosetes a canviar, i alhora molta confusió de si el què es menja és el que toca, mica a mica podrem aconseguir-ho.


  És indispensable que la nostra alimentació esdevingui una gran aliada de salut; tant física com mental. És per això que, a l'hora de proposar un nou enfocament alimentari, més adequat i saludable pel que es necessita, i ajudar a corregir errors i falses creences instaurades, no s’ha de prohibir menjar res que no estigui justificat patològicament. 

Això és perquè no hi ha aliments bons, ni dolents, tot té cabuda dins la nostra alimentació; però cal saber en quina mesura.

  


Fer Menús

A l’igual que a les escoles, tenir un menú planificat ens aporta molts beneficis.

Ens cal planificar els menús amb antelació per aprofitar millor els aliments.

Fer la llista de la compra. Cal evitar comprar coses innecessàries; respectar sempre el què portem apuntat a la llista de la compra.

Si no fem la llista, ja sabem que passa, o comprem coses que no necessitem o bé ens falten ingredients, i si comprem sempre el mateix acabaríem tenim una dieta molt monòtona, així convertint la llista de la compra en una eina educativa per a petits i grans.

És indispensable escollir què menjar en cada moment amb criteri, per exemple els dies que els infants fan esport, portar més fruita per esmorzar o berenar els ajudarà a omplir el consum d’energia que l’esport els pot treure, entre altres.


El millor seria cuinar en un sol dia tots els plats de la setmana, així trauríem el màxim profit. Davant els fogons, no cal complicar-se, ni tampoc destinar-hi massa temps, cuinar ha de ser gratificant i pràctic.

Portar una alimentació planificada i ordenada ens durà cap a una alimentació més sana i generarem menys residus.

Catalunya és una terra molt productiva i plena de petits elaboradors que fan productes ecològics de gran qualitat.

Hem de prioritzar i comprar productes ecològics de proximitat.

On comprem?

Quan ja sabem que hem de cuinar, ens faltarà saber on hem de comprar els aliments.

Quan comencem el camí cap a una alimentació més sana, iniciarem el camí cap a una compra més saludable i respectuosa amb el medi.

 Comprar a granel i de proximitat ens ajudarà a evitar plàstics innecessaris, doncs tots els productes embassats porten molts embolcalls.   

El més adient és portar sempre al damunt bosses de tela, per si comprem alguna cosa inesperada.

Un cop a la cuina, la recerca de residus serà més senzilla, separant sempre els residus...

Alhora de guardar el menjar que hem cuinat, separar per racions ens serà molt útil i necessari, en tapers de vidre serà el més correcta per la seva conservació.

El problema dels plàstics a vegades sembla difícil, per no dir quasi impossible, fer una compra 100% plàstic-free. Les opcions lliures de plàstic ja són força i aquest any segur que es continuarà fomentant envasos més sostenibles.

Portar a la bossa fruita o fruits secs ens facilitarà el berenar dels infants a la sortida de l’escola, un termo d’aigua, i per nosaltres també.

Estalvi d’aigua 

Hem de fixar-nos en l’aigua que gastem i quins sabons fem servir.

Ens cal tanca l’aixeta quan en ensabonem, i utilitza sabons naturals, sense toxicitat, si pot ser que siguin sòlids per evitar envasos de plàstic, i mirar de comprar-los a granel.

Els podem fer a casa, amb productes naturals, de manera artesanal i molt senzilla.

Una gran part de la cosmètica que utilitzem (pasta de dents i cremes, entre altres) porten microplàstics que acabaran sent residus al mar.

La majoria de productes d’higiene i de neteja de la llar convencionals contenen productes químics que poden perjudicar la nostra salut i la del planeta.

Reduir

La nostra roba, quina roba tenim i quina utilitzem realment.

Tenir un armari conscient, és el què cada peça de roba es pot combinar amb les altres i no hi ha temporades.

Prendre consciència del que tenim i buscar solucions per a les peces que ja no utilitzem.

Reciclar i Reutilitzar

Portar la roba que no utilitzem a associacions com a Caritas, mercats de segona ma, contenidors de recollida de roba...

Reduir ones electromagnètiques

Després d’un dia de feina, hem de poder gaudir de l’última estona del dia amb la família, amb els amics o llegint abans d’anar a dormir.

Aprofita aquest moment per apagar la wi-fi fins l'endemà i reduir així la contaminació electromagnètica que generen les ones.

Deixarem les tauletes, els mòbils i el router en un lloc de la casa allunyats del llit, i reduirem així l’exposició a les ones durant les hores de descans de la nit.

  Per tornar a començar amb energia l'endemà.

La Natura

La millor manera d’acostar-nos a la natura és envers l’esport, sortir a caminar, amb bicicleta,  fer esport respectant el planeta en un entorn natural.

Trobar un espai verd per gaudir d’un moment de calma en connexió amb la natura, per compartir amb els nostres infants. Busquem un parc a prop de casa i sortim a passejar, a practicar ioga, per exemple.

 Envers la naturalesa gaudirem de l’oxigen sense generar cap residu a l'entorn. 

Aquestes petites pautes ens ajudaran al nostre benestar, al dels nostres infants, que creixeran més sans i preparats per tenir i fer una vida més sana i sostenible.

 


 Més Solidaris

Per últim, però no menys important, hem de ser més solidaris , doncs  més que mai, els estralls de la pandèmia, la crisi d’humanitat de les persones que cerquen refugi, les greus desigualtats i conseqüències derivades del canvi climàtic o l’increment de la pobresa extrema i les violències al món posen en entredit no només la universalitat dels Drets Humans, sinó també la seva pervivència. 

Hem de seguir educant per garantir els Drets Humans i la igualtat d’oportunitats per a totes les persones, a qualsevol racó del planeta.

Hem de aportar el nostre granet de sorra, ajudant als que ho necessiten, educar en el coneixement i la defensa dels Drets, en els valors de la dignitat humana i la igualtat d’oportunitats a tots els entorns educatius.

Hem de rebutjar comportaments discriminatoris i aprendre a comunicar-nos amb les altres persones, per ajudar-los, acompanyar-los, per resoldre els conflictes.



Per aprendre a apreciar les diferències entre uns i altres, com a valors que ens enriqueixen, que cadascú de nosaltres és igual de diferent, i tots tenim la capacitat de aportar, estimar i transmetre els uns als altres.

Un petit gest fa una llavor, aquest és el missatge que ens ajudarà a ser més humans, a créixer i construir  un món més sostenible, on tot i tothom té cura de tot i de tothom sense cap mena de discriminació.

Aquest ha de ser el nostre objectiu d’any nou, de vida nova.

Bona arribada d’any 2022 i cuideu-vos molt



lunes, 20 de diciembre de 2021

Nits de Nadal amb Infants.





Un'altre Nadal

"Ja arriba l'hivern i un'altre Nadal
ens omplim de joia i volem celebrar
amb amics i família ho farem realitat
Pensant sempre ens omplir-los de felicitat
i compartir amb altres aquest nou Nadal
que no manquin rialles i estima com cal"

"Bon Nadal"




Nits de Nadal...

24 de Desembre


_ A Catalunya tenim una tradició Nadalenca, ben esperada, fem caga el Tió per petits i grans, en homenatge a tots els troncs que s’han cremat al foc per donar escalf, a l’hivern i durant les festes de Nadal. 

Un tronc ens acompanyava durant tot l’any com amulet, ens protegia, amb els anys li hem posat potes i barretina amb una gran rialla a la cara dibuixada.

Ensenyem als infants a tenir cura d’ell, si el cuidem ell ens cuida amb els seus bonics presents, com hem de fer entre nosaltres per cuidar-nos els uns als altres, sen't solidaris.

Senyals de bonança que a part d’ajudar als altres ens donen bons sentiments!

Així a l’inici de desembre, l’anem a buscar al bosc, com abans collien llenya, ens el portem cap a casa i l’abriguem amb una manta, a fi de que estigui ben a gust entre nosaltres, i unes miques de menjar, fruits secs i mandarines que tenen moltes vitamines, als infants els hi agrada molt cuidar-lo i arribar a estimar-lo.

A l’arribar la Nit de Nadal, amb un bastó li cantem amb gran alegria la seva cançó...

" Caga Tió, ametlles i torrons

No caguis arengades que són massa salades

Caga torrons, que són més bons "

Ens aporta el simbolisme de compartir, tenir cura i la recompensa per fer-ho: 

Sentir-nos bé i en aquestes dates llaminadures per iniciar les Festes i algun altre regalet.

En els darrers anys ha sorgit una nova tradició, Cagations.cat, s’encarrega d’escampar tions als boscos de Catalunya i pel preu d’un Tió, s’ofereix l’experiència perquè els petits vagin a caçar-lo a bosc.

Moltes som les famílies que ja ho hem fet des de sempre, inclòs a escoles infantils, col·loca el Tió abans de que hi arribin els infants, i després l’hauran de trobar, és molt divertit i satisfactori, veure les carones dels infants.

A molts indrets del món també ho fan, doncs algun català aquesta tradició els hi a ensenyat, jejeje...

La Nit de Nadal, tots al voltant del Tió i de l’arbre, amb la llar ja ben guarnida cantem cançons i els infants ens diuen les seves poesies amb grans somriures i la millor companyia.  

Darrere nit de l’Any

 Cap d'Any és sinònim de festa, sopars de gala i ball. però quan tens fills, les prioritats canvien, deixen pas a un altre tipus de celebracions, però no per això menys divertides. 

Les celebracions amb infants són l’oportunitat per recuperar la màgia que envolta a la infància i que molts perdem al fer-nos en adults.

Els infants no busquen ser feliços, ho són per naturalesa, com adults busquen la felicitat, perquè hem oblidat ser infants, així que ens cal nodrir-nos amb l’essència de la infantesa.

La nit de  Cap d'Any ens ho ofereix .

Hi ha moltes maneres de viure-la, però tant si decidiu quedar-vos a casa com sortir a celebrar-la fora, la nit de Cap d'Any amb els vostres fills, us proporcionarà moments únics i especials. 

Idees per celebrar el Cap d'Any en família

Cap d'Any a casa

Només necessitem una mica de imaginació i ganes de passar-ho bé.

A més, si deixem als infants participar en els preparatius, la il·lusió i la diversió estan assegurades.

El sopar és un dels elements més importants de la cap d'any. Millor oblidar protocols i fe activitats divertides.

Segur que el resultat és molt original.

Si triem entre tots el menú i el preparem junts, segur que serà especial i força creatiu. És un bon moment per fer alguna cosa que ens agradi especialment i iniciar noves tradicions.

Als infants els encanta poder triar diferents plats. També podem preparar una nit temàtica, disfressar-nos i cuinar algun plat relacionat.

A l’acabar de sopar, podem fer activitats que agradin tant als nens com als més grans.

Nit dels desitjos

Després del sopar, amb un full cadascú podem escriure tot el que volem que  ens agradaria per l'any que comença. Amb paper de colors i guarniments!

El paper amb els desitjos per al nou any, podeu desar-lo en un lloc nostre i la propera nit de cap d'any retrobar-lo i veure com ens anat l’any...


Dins d’una capseta

Cadascú tindrà una, o bé una més gran per a tots, l’ha podem decorar, amb pintures, gomets, purpurina i demes....

Al full a part dels desitjos de cadascú per al nou any, també es pot afegir més coses, com amb qui hem celebrat aquest cap d'any, els noms dels nostres amics, quines són les nostres activitats favorites. Qualsevol cosa  que ens vingui de gust escriure, els més petits poden fer un dibuix i si els cal ajuda ens oferirem entre tots.

La idea és que guardem el paper en la caixeta decorada i la conservem fins a l'any següent, quan podrem llegir el que van escriure i adonar-nos de com hi ha coses que canvien i altres que romanen inalterables.


Gresca i diversió

Bosses de cotilló

Si tenim temps, no hi ha millor diversió que preparar el cotilló amb els infants, els hi encanta. Necessitarem cartolines, papers de colors, cola, tisores, globus, purpurines i qualsevol cosa que pugui ser útil per decorar.

Jocs de taula

Un altre dels clàssics per a passar una cap d'any a casa, són els jocs de taula. Hi ha una enorme varietat per triar, des de les últimes novetats fins als més tradicionals. L'important és que tots s'ho passin bé i hi participin. 

Com a més senzills tenim el parxís, l'oca o el bingo les regles són senzilles.

Una altra opció és jugar a algun videojoc en què pugui participar tota la família, ja sigui en equips o en solitari.

Podem juga a les endevinalles, mirar d'endevinar pel·lícules, animals o qualsevol altra cosa. Amb mímica o dibuixos.

També pot ser molt divertit fer un karaoke on participen tots.

Podem compartir també, un conte excepcional...


Quan els infants són petits

Si hi ha nens petits és difícil que aguantin desperts fins a mitja nit. Podem fer l’arribada de l’any nou coincidint amb la mitjanit en un altre país que ho celebri abans que nosaltres. 

El Raïm

12 Granets ens hem de cruspir, un per cada campanada, millor treure el pinyol, no volem fer-nos patir.

I per els que hi arriben a mitja nit, quina emoció, amb el raïm ja preparat, tots ja ben concentrats, però anem amb cura de no escanyar-nos, no tinguem presa.

Cap d'Any fora de casa

Alguns hotels i restaurants ofereixen festes de cap d'any amb zones i activitats dedicades exclusivament als nens i nenes. 

Alguns parcs temàtics també compten amb la seva pròpia festa de cap d'any.

La ciutats i pobles solen oferir activitats especials per a cap d'any. Podeu, per exemple, anar a veure algun musical o obra de teatre que us agradi.

Un dels plans que més agraden tant a nens com a grans és passar el Cap d'Any a la neu. Les estacions d'esquí solen comptar amb una àmplia oferta d'activitats per a tota la família a un entorn d'allò més nadalenc.

Una altra opció és celebrar la Cap d'Any en plena natura, en algun càmping, alberg o casa rural. Molts d'ells solen tenir activitats i detalls especials per famílies amb mainada. I tindrem més opcions si no volem passar fred, podem triar una zones on les temperatures, tot i ser hivernals, són molt més suaus.

El millor d’aquests dies es poder gaudir junts i compartir moments especials!

Desde el dia 1 de Gener fins el dia 5, amb les cartes dels Reis ja enviades, hem de preparar el fanalet per anar a rebre els tres Reis...

Nit de Reis

Cavalcada de Reis

 Després d’un any en què a causa de la pandèmia, les carrosses tornaran a recórrer els carrers la nit del 5 de gener. 

Diu la llegenda...

‘La Màgia dels Reis d’Orient‘

Una vegada fa molts, existien tres Reis molt savis que sabien llegir les estrelles. 

Cadascun d’ells vivia en un continent, un a Europa, un altre a Àsia i un altre a Àfrica. 

I es deien Melcior, Gaspar i Baltasar.

_ Melcior, el rei europeu que tenia una barba blanca com la neu, un dia de sobte mirant les estrelles, va veure una estrella fugaç que va aturar enmig del cel i que brillava molt més que les altres. Enlluernava!

Melcior amb molta curiositat va decidir anar a investigar, perquè brillava tant aquesta estrella ? es va muntar en el seu camell i es va dirigir cap a l’horitzó.

_ A Àsia, es trobava Gaspar, amb una barba llarguíssima de color castany, igual que Melcior, mirant el cel va veure una estrella amb una lluentor molt especial.

Totalment intrigat,  va agafar el seu camell i també va començar el viatge seguint la lluminosa estrella.

_ Baltasar, el rei d’Àfrica, com els altres dos reis davant tal esdeveniment, també corrent cap al seu camell per a seguir rumb a l’estrella.

Van passar uns quants dies, com  de sobte els tres reis van coincidir en el mateix camí. 

Van compartir les seves vivències del fet d’aquella estrella que els va fer arribar fins aquí, amb els seus amplis coneixements sobre astrologia i la seva saviesa, van arribar a la conclusió que aquesta nova i brillant estrella era un senyal, una cosa extraordinària anava a succeir: El naixement d’un infant

Van decidir portar els millors presents que ells coneixien:

Melcior, or, Gaspar, encens; i Baltasar, mirra.

Després de dies de llarg viatge els tres Reis Mags van arribar a Betlem, just on l’estrella s’havia aturat.

Es van trobar un nadó, que es deia Jesús, al costat de la seva mare Maria i el seu pare Josep.

Melcior, Gaspar i Baltasar es van posar davant del nen deixant-li els regals.

Tan de goig van sentir, que van decidir compartir-ho amb tots els infants del món, portant regals a tots una vegada a l’any…  

Cap nen i nena sense llar, escalf i joguina!

I des de aquella màgica nit, ho han continuat fent!

La vigília de Reis, cap a la tarda, els Reis fan entrada a pobles i ciutats en una desfilada de carrosses, i els  petits amb els seus fanalets il·luminen el passeig,  fanalets que amb creativitat i molta il·lusió cada infant a decorat.



Des de les carrosses un munt de caramels es llencen com a símbol d'amistat i agraïment a tots els infants i grans que els acompanyen, que tots junts van entonant la cançó de benvinguda ...

A l'arribar a casa hem de recordar de deixar menjar i beure, perquè els Reis tinguin molta energia, i puguin repartir tota la nit milers i milers de regals a tots els petits i grans.

Feliç nit de Reis!

Un bonic conte per explicar als infants aquesta nit, que han d’anar a dormir aviat...

Reis desorientats

Com a final de les festes nadalenques, que millor que donar i rebre bonics presents i passar el dia de Reis compartim i gaudim tots junts, i per més gaudir encara l’endemà del dia de Reis, les escoles romandran encara tancades per donar descans als infants de les festes ja passades i els Reis també s’agafen el seu merescut descans...


Molt Bones Festes a Tots i Totes


Cuideu-vos molt tot l’Any i siguem Feliços Sempre!