lunes, 11 de mayo de 2015

Preparant el part


Com preparar el part:
L'embaràs és un gran procés de canvis, tant físics com emocionals. 
El moment de l’esperat nadó s’acosta  i teniu inquietuds i pors.
Les classes de preparació, tracten una àmplia varietat de temes relacionats amb l’embaràs, el part, la cura dels primers dies i la lactància, entre altres. 
Així mateix també s’ensenyen algunes tècniques de cara al part com respiració o gestió del dolor.
 
http://www.motheringtouch.ca/wp-content/uploads/2013/02/pregnant.jpg
Classes de preparació al part:                                                                
Durant tot l’embaràs anirem obtenint molta informació que ajudarà a sortir de dubtes en alguns moments. 
Amb les classes de preparació al part podrem recopilar tota aquesta informació.
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTLTkQsNp385OQ-2HYnE0nnIzFur2dQwSt5z2kDgfW4dG7CYL0g
Normalment s’inicien cap al sisè mes d’embaràs.
Exercicis
 De relaxació i per disminuir els malestars normals de l’embaràs.  
Exercicis de coll i esquena, per la inflamació de peus i  cames. 
Per fer forta la pelvis, per poder ajudar al moment del part.
 
Resultado de imagen de classes pre part
 
Les precaucions a tenir en compte són les següents:
Assessorament mèdic i informació de la pràctica esportiva des del començament.
Des del primer trimestre cal evitar aquella pràctica esportiva que pugui tenir risc d'accidents. Per exemple l'escalada, les arts marcials, etc.
Resultado de imagen de classes pre natal
Durant el segon trimestre s'evidencia una certa limitació en la capacitat de moviment, per tant, cal evitar esports d'alt impacte, esforços màxims i, sobretot, esports que siguin violents i de duració prolongada. Es poden practicar, en canvi, esports com la marxa, la natació i exercicis de to muscular que posin una atenció especial a la faixa abdominal.
Al final del segon trimestre els exercicis més indicats són els de flexibilitat, mobilitat articular i control i coordinació respiratòria. Convé saber que a partir del vuitè mes es recomana repòs i preparació específica pel part.
Els beneficis del treball muscular són: evitar i prevenir el deteriorament físic de la inactivitat i aconseguir que durant l'etapa del post-part la recuperació sigui millor. En qualsevol cas és el metge qui ha d'aconsellar els límits de la pràctica.
 
Resultado de imagen de classes pre natal
Exercicis que et beneficiaran
Entre els objectius que els programes d'exercicis intenten assolir hi ha el de millorar el benestar durant l'embaràs i aconseguir una confiança a través del coneixement i del domini del propi cos davant d'un esdeveniment tan important com el de la maternitat. 
Reforçar tota la musculatura, augmentar la flexibilitat, dominar la respiració i la relaxació i, sobretot, millorar la circulació de la sang afavorint el retorn venós, evitant l'aparició de varices o altres alteracions en són els principals.
 
https://melodicyoga.files.wordpress.com/2012/09/istock_000016308793illustra.jpg
Alguns exemples
Pel que fa a l'activitat física a l'aigua, un dels programes més utilitzats és el següent:
 
Escalfament. Durant uns 10 minuts es tracta de nedar suaument els estils de crol, braça i esquena. A més, també es recomana fer alguns exercicis gimnàstics generals.
 
Exercicis específics. Es fan exercicis de gimnàstica però amb l'objectiu de treballar el màxim nombre de músculs i articulacions equilibradament. Altres exercicis són aquells que ens ajuden en la respiració. Després de cadascun dels exercicis es treballa la relaxació, tot relacionant la intensitat i la duració de l'activitat realitzada.
Tot plegat dura uns 30 minuts, els quals s'acaben nedant altre cop.
 
Relaxació. Un cop acabat el programa es dediquen de 3 a 5 minuts a relaxar-se totalment.

Resultado de imagen de classes pre natal

Els avantatges de fer esport a l'aigua
En podríem dir molts però en destacarem 4 per ser els més rellevants:
 
La flotació dins de l'aigua fa que es tingui una sensació de menys pes. Per això la dona es veu alliberada, per uns moments, del pes que a terra ferma ha de suportar.
Aquesta lleugeresa fa que la dona tingui una més gran amplitud de moviments cosa que facilita la potenciació muscular i la mobilització articular.
La millora de la circulació i la irrigació sanguínia es potencia amb la temperatura de l'aigua, a prop dels 27 graus C.
La relació social entre dones embarassades permet que es puguin comentar i solvatar problemes i alteracions de l'embaràs que, sobretot si és el primer cop, poden arribar a preocupar.
Resultado de imagen de classes pre natal
 
 Quan s’ha de començar a assistir a classes ?
 
A més d’oferir moltes tècniques i programes, les classes de preparació per al part varien àmpliament pel que fa la duració.                                                
En general, els pares primerencs assisteixen a classes prepart durant el tercer trimestre de l’embaràs, aproximadament en el setè mes, encara que algunes classes comencen ja en el primer trimestre.
La majoria dels pares opta per un curs que abasti aproximadament entre sis i set classes en l’últim trimestre i duri unes dues hores per sessió, o bé per altres cursos que durin tot el dia i es portin a terme durant un o dos caps de setmana. 
L’important és recordar que generalment s’ofereixen diverses opcions. 
El més important és buscar l’opció que s’adeqüi millor a les necessitats de cada parella.
 

Quins són els beneficis d’assistir a classes?
Les classes de preparació per al part són un espai ideal per solucionar dubtes i poder prendre decisions relacionades amb el naixement del nadó. 
La informació que se sol donar a les classes de preparació acostuma a incloure:
  • Com s’està desenvolupant el nadó.
  • El desenvolupament saludable durant l’embaràs.
  • Com fer que l’embaràs, el treball de part i el naixement siguin més plaents i agradables.
  • Tècniques de respiració i relaxació.
  • Com acordar un pla pel part.
  • Com distingir quan comença el treball de part.
  • Opcions per alleujar el dolor durant el treball de part.
  • Què esperar durant el part i el naixement.
  • El rol de l’assistent o company que l’ajudarà en el treball de part.
  • Senyals d’advertència que indiquen que alguna cosa no va bé.
    Altres temes que també es tracten sovint són els relacionats amb allò que s’ha d’esperar després del naixement del nadó, com la lactància, la cura i la gestió dels canvis emocionals degut a la nova maternitat/paternitat.
    Anar acompanyada a les classes amb el futur pare és una bona opció per augmentar la participació en l’embaràs, i és una bona manera per crear llaços afectius. Així mateix, el pare també aprèn què esperar, quan la mare entra en treball de part i com ajudar-la durant aquest procés.
    El principal objectiu de totes les classes de preparació per al part és proporcionar el coneixement i la confiança que necessiten les parelles per donar llum i prendre decisions fonamentades. Això inclou reduir l’ ansietat respecte a l’experiència del part, així com també brindar a la dona diverses tècniques de control per ajudar-la a controlar el dolor.
    Com escollir una classe de preparació per al part.
    Resultado de imagen de classes pre natalResultado de imagen de classes pre natal
    Existeixen diverses maneres d’esbrinar les opcions de classes de preparació per al part disponibles. Una bona idea és consultar l’obstetra, el metge de família o partera, a més d’amics i coneguts que ja hagin tingut fills en la mateixa àrea. L’hospital local o clínica de maternitat també han de poder proporcionar a cada parella una llista de les opcions de cursos.
    Les classes de preparació per al part ofereixen molts beneficis: per exemple, un embaràs més saludable, coneixements més amplis, un menor grau d’ansietat o un major apropament al company que l’ajudarà en el treball de part.http://www.indianapolisdoula.com/wp-content/uploads/2014/11/body-mind-core-300x257.png
  • Després del part i durant els primers quinze dies l'activitat física general es redueix a passejar i a incentivar la mobilitat. 
  • Més tard l'únic objectiu ha de ser recuperar, a poc a poc i amb progressiva intensitat, les capacitats físiques bàsiques fins, més o menys, el dia 45. 
  • L'activitat física sistemàtica no hauria de començar fins que hagin passat de tres a cinc mesos, sobretot si la mare alleta el nadó, i ha de seguir sent controlada.
  • A partir del cinquè o sisè mes , seguint amb la supervisió mèdica ja es pot accedir a una activitat d'intensitat elevada

Més informació a tindremunill.es


No hay comentarios:

Publicar un comentario